Ако имате 4 яйца и чаша грис, непременно го пригответе! Дълго ще помните вълшебния му вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако имате 4 яйца и чаша грис, непременно го пригответе! Дълго ще помните вълшебния му вкус:
Ако имате 4 яйца и чаша грис, непременно го пригответе! Дълго ще помните вълшебния му вкус:
1234
Източник: За Жената
Ако имате 4 яйца и чаша грис, непременно го пригответе! Дълго ще помните вълшебния му вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

4 яйца, чаша захар, чаша грис и буквално ще се топи в устата ви! Десерт, който ще помните дълго, защото е много сочен, лесен за приготвяне и страшно вкусен. Прилича на класическото реване, но допълнен с орехи и сметанов крем, които му придават приятен завършек.

Ето необходимите продукти за тази Грис-торта с орехи и сметана :

Грис-торта с орехи и сметана

Продукти (за тава с размери 30х22 см):

  • 4 яйца,
  • 1 чаша захар,
  • 1 чаша прясно мляко,
  • 1 чаша олио,
  • 1 чаша грис,
  • 1 чаша орехи,
  • 1 чаша брашно,
  • 1 пакетче  бакпулвер,

(мерят се с една и съща чаша от 200 ml)

За сиропа:

  • 500 г захар,
  • 600 мл вода.

За украса:

  • 2 сметани на прах,
  • 200 мл вода,
  • 4 супени лъжици захар,
  • ванилия,
  • смлени орехи

Приготвяне:

В дълбока купа разбийте четири яйца с 1 чаша захар.

яйца и захар

Снимка: YouTube

Разбийте яйцата с телена бъркалка или вилица, докато захарта започне леко да се разтапя. След това добавете една чаша мляко, разбъркайте, след това една чаша олио и отново разбъркайте за кратко.

Към сместа добавете една чаша грис, 1 чаша смлени ядки, 1 чаша брашно и 1 пакетче бакпулвер.

брашно в сместа

Снимка: YouTube

След като добавите всяка съставка, разбъркайте за кратко, за да се включи в сместа.

Когато се разбърка хубаво, сместа се изсипва в средно голяма тава, предварително застлана с хартия за печене. Разклаща се и се заравнява, след което се пече половин час в предварително загрята фурна на 180 градуса.

 

тесто с грис

Снимка: YouTube

За сиропа: Залейте 500 г захар с 600 мл вода и оставете да ври, докато захарта се разтвори. Гответе няколко минути, докато захарта се разтвори напълно. Охладеният сладкиш се залива с топлия сироп. Оставете сиропа да попие.

За украса: две сметани се смесват с 200 мл вода (може и газирана) и 4 супени лъжици захар, след което се разбиват на пяна. Добавете 1-2 чаени лъжички ванилов аромат към разбитата сметана или на вкус.

Оставете разбитата сметана в хладилника за половин час да се охлади, след което я намажете върху тортата и я загладете.

сметанова глазура

Снимка: YouTube

заглаждане сметана

Снимка: YouTube

Отгоре поръсете смлени или нарязани ядки.

поръсване с орехи

Снимка: YouTube

Нарежете готовия и охладен сладкиш на кубчета и поднесете.

грис торта

Снимка: YouTube

парче грис торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft