Настъргвам 5 ябълки, добавям малко шоколад и за нула време правя разкошна СУРОВА торта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Настъргвам 5 ябълки, добавям малко шоколад и за нула време правя разкошна СУРОВА торта:
Настъргвам 5 ябълки, добавям малко шоколад и за нула време правя разкошна СУРОВА торта:
130654
Настъргвам 5 ябълки, добавям малко шоколад и за нула време правя разкошна СУРОВА торта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта се прави с ябълки и ядки и е много вкусна, готова е за кратко време и можете да я направите по всяко време. Тортата има много положителни коментари като: „Обичам вкуса на ябълки в пайове, торти, сладкиши... Тази рецепта е различна от другите“.

„Проста и вкусна торта, която направих и съм възхитена от вкуса“; „Страхотна торта или сладкиш, който няма маргарин и това го прави специален, браво.” Домакините оцениха тази Ябълкова торта без печене с най-високата оценка 10, а за нея ще ви трябват следните съставки:

бисквитена торта с ябълки

Сурова торта с ябълки и шоколад

Продукти: 

800 г ябълки (около 5 ябълки)

5 супени лъжици захар

350 г бисквити

100 г шоколад

50 мл прясно мляко

120 г ядки (орехи)

За крема: 

300 мл прясно мляко

1 пудинг с вкус на шоколад

3 супени лъжици захар

малко натрошени бисквити за украса

Прготвяне: 

Ябълките се измиват, след което се обелват и почистват от дръжката и семките в средата. След това ги настържете в чиния. Докато настъргвате ябълките една по една, може да поръсите всяко парче с малко лимонов сок, за да не потъмнее.

настъргани ябълки

Сложете настърганите ябълки в тиган с незалепващо покритие и запържете със захарта до омекване и докато захарта се разтопи в ябълките. 

задушени ябълки

Когато запържите ябълковия пълнеж, оставете тигана настрана, след което разтопете нарязания на кубчета шоколад с малко мляко в друг съд на котлона. Направете фина шоколадова глазура, която по-късно ще комбинирате с ябълковото пюре.

ябълки с шоколад

През това време натрошете на ситно бисквитите и ги залейте с шоколадовата глазура, а отгоре добавете ябълковото пюре и 120 г натрошени орехи. Трябва да разбъркате добре сместа, за да комбинирате всички съставки, това може да е най-трудната част, защото сместа е твърда и по-трудна за смесване.

ябълкова смес с ябълки

Прехвърлете готовата смес в кръгла форма с обръч и я притиснете с дъното на чаша, за да я изравните по цялата повърхност. Формата трябва да е със стандартен размер, но може да е малка, като в този случай тортата ще е по-висока. Въпреки това, каквато и форма да имате, няма значение, защото тази торта не се пече, така че няма разлика в размера, освен на външен вид.

Накрая направете крем от 300 мл мляко, смесено с шоколадов пудинг и малко захар. Бърка се на котлон, докато пудингът се сгъсти и получи необходимата консистенция. След това намажете с крема основата на тортата.

ябълкова торта парче

бисквитена торта с ябълки

Сложете тортата в хладилник да стегне добре за няколко часа или за една нощ, колкото е възможно по-дълго, а след това преди сервиране я поръсете с натрошени бисквити или я украсете по желание.

ябълкова торта с бисквити

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft