Тази торта се прави с ябълки и ядки и е много вкусна, готова е за кратко време и можете да я направите по всяко време. Тортата има много положителни коментари като: „Обичам вкуса на ябълки в пайове, торти, сладкиши... Тази рецепта е различна от другите“.
„Проста и вкусна торта, която направих и съм възхитена от вкуса“; „Страхотна торта или сладкиш, който няма маргарин и това го прави специален, браво.” Домакините оцениха тази Ябълкова торта без печене с най-високата оценка 10, а за нея ще ви трябват следните съставки:
Сурова торта с ябълки и шоколад
Продукти:
800 г ябълки (около 5 ябълки)
5 супени лъжици захар
350 г бисквити
100 г шоколад
50 мл прясно мляко
120 г ядки (орехи)
За крема:
300 мл прясно мляко
1 пудинг с вкус на шоколад
3 супени лъжици захар
малко натрошени бисквити за украса
Прготвяне:
Ябълките се измиват, след което се обелват и почистват от дръжката и семките в средата. След това ги настържете в чиния. Докато настъргвате ябълките една по една, може да поръсите всяко парче с малко лимонов сок, за да не потъмнее.
Сложете настърганите ябълки в тиган с незалепващо покритие и запържете със захарта до омекване и докато захарта се разтопи в ябълките.
Когато запържите ябълковия пълнеж, оставете тигана настрана, след което разтопете нарязания на кубчета шоколад с малко мляко в друг съд на котлона. Направете фина шоколадова глазура, която по-късно ще комбинирате с ябълковото пюре.
През това време натрошете на ситно бисквитите и ги залейте с шоколадовата глазура, а отгоре добавете ябълковото пюре и 120 г натрошени орехи. Трябва да разбъркате добре сместа, за да комбинирате всички съставки, това може да е най-трудната част, защото сместа е твърда и по-трудна за смесване.
Прехвърлете готовата смес в кръгла форма с обръч и я притиснете с дъното на чаша, за да я изравните по цялата повърхност. Формата трябва да е със стандартен размер, но може да е малка, като в този случай тортата ще е по-висока. Въпреки това, каквато и форма да имате, няма значение, защото тази торта не се пече, така че няма разлика в размера, освен на външен вид.
Накрая направете крем от 300 мл мляко, смесено с шоколадов пудинг и малко захар. Бърка се на котлон, докато пудингът се сгъсти и получи необходимата консистенция. След това намажете с крема основата на тортата.
Сложете тортата в хладилник да стегне добре за няколко часа или за една нощ, колкото е възможно по-дълго, а след това преди сервиране я поръсете с натрошени бисквити или я украсете по желание.