Рецепта, която е чудесна за обяд или вечеря. Ако имате картофи и пилешки гърди у дома, не пропускайте да опитате тази бърза идея за вечеря от подръчни продукти. Картофени гнезда с пилешко , допълнени с ароматен сос и много настърган кашкавал - звучи вкусно, нали? Ето и рецептата:
Бърза вечеря с картофи и пилешко
Продукти:
варени картофи - 600 g
настъргано по-меко сирене или топено сирене - 50 g
сушен магданоз - 5 g
сол - 5 g
черен пипер - 5 g
пилешки гърди - 600 g
олио - 50 мл
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
червена чушка - 1 брой
зелена чушка - 1 брой
доматено пюре - 30 гр.
сол - 10 g
черен пипер - 5 g
кориандър - 5 гр
кимион - 5 гр
доматен сок - 100 мл
вода - 50 мл
твърдо сирене/кашкавал - 150 g
Тиган или форма с диаметър 30 см
Приготвяне:
Сварете картофите с кората.
Обелете и намачкайте на пюре.
Добавете топено сирене, сол, подправки, магданоз и оформете еднородна смес - картофено тесто.
Намажете ръцете си с олио.
Оформяме гнезда от картофената смес - по-дебели питки с дупка в средата.
Подредете в намазнена тава или форма.
Запържете лука в тиган. Добавете нарязани пилешки гърди и задушете.
Добавете двете нарязани чушки, доматеното пюре и разбъркайте добре.
Поставете сместа в дупките на картофените гнезда.
Смесете доматения сок с вода и изсипете в тигана.
Поръсете с настърган кашкавал и поставете в загрята фурна.
Печете във фурната на 200 ° C за около 20 минути.
Да ви е сладко!