Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз десерт с вкус на чийзейк - свежа наслада за горещите дни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз десерт с вкус на чийзейк - свежа наслада за горещите дни!
Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз десерт с вкус на чийзейк - свежа наслада за...
17389
Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз десерт с вкус на чийзейк - свежа наслада за горещите дни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз и много вкусен десерт, който е толкова кремообразен и освежаващ, че веднага го хапваме с лъжица...

Вкусен непечен сладкиш с ягоди и нежен крем , който се топи в устата. Много лесно, бързо и неустоимо вкусно.

Ако ви харесва идеята за плодова торта , приготвена за много кратко време, без печене и с вкус на чийзкейк, значи сте на правилното място.

Тази рецепта си струва да си я запишете, защото не само ще получите много вкусна торта, но и винаги ще ви отсрамва пред неочаквани гости. Приготвя се много бързо, а на вкус и вид е като излязла от сладкарница. Ето какво ви трябва:

Ягодова торта с вкус на чийзкейк

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

  • 250 г бисквити (смлени маслени или дайджестив)
  • 100 г масло
  • 1 л прясно мляко
  • 2 пакетчета пудинг с вкус на ванилия (80 г)
  • 6 супени лъжици захар (или на вкус)
  • 300 г ягоди (може и други горски плодове)
  • 500 мл вода
  • 1 пудинг с вкус на ягода (40 г)
  • 4 супени лъжици захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ (за форма 15х20 см):

Разтопете 100 г безсолно масло в микровълнова или на много слаб огън. Изсипете директно смлените маслени бисквити във формата, в която ще правите тортата - 250 гр. (или бисквити по избор) и добавете разтопеното масло.

бисквити с масло

Разбъркайте, докато съставките се комбинират и получите консистенцията на мокър пясък. След като бисквитите се смесят добре с маслото, сместа се разпределя равномерно на дъното с помощта на шпатула или лъжица и леко се притиска отгоре, за да се сплеска и притисне. Това е основата на тортата.

бисквитена основа

Налейте 1 литър мляко в тенджера, добавете две пакетчета пудинг с вкус на ванилия (76 г - 80 г) и 6 супени лъжици захар или на вкус. Разбийте добре с телена бъркалка до гладкост на съставките, без бучки.

ванилов пудинг

След това сложете съда на огъня и при непрекъснато бъркане го загрявайте на умерена температура до сгъстяване. Изсипете пудинга веднага, докато е още топъл (направо от котлона) върху основата. Разстелете и изравнете.

пудинг върху бисквити

Предварително измитите и отцедени ягоди се нарязват на ситно. Може да използвате и малини в комбинация с малинов пудинг, или банани в комбинация с карамелен или шоколадов пудинг...изборът е ваш.

нарязани ягоди

Сложете 500 мл вода в тенджера и добавете едно пакетче пудинг с вкус на ягода и 4 супени лъжици захар (тук захарта се слага според вкуса, така че ако използвате по-кисели плодове, сложете повече, а ако използвате по-сладки плодове, сложете по-малко).

пудинг във вода

Разбъркайте добре, докато прахът се разтвори и няма бучки, след което отново поставете на огъня и варете при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Изсипете тази смес върху ваниловия пудинг, а отгоре наредете ягодите.

крем малеби

торта чийз с ягодиторта чийз с ягоди

Оставете да изстине преди сервиране.

ягодова торта с вкус на чийзкейк

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft