Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз и много вкусен десерт, който е толкова кремообразен и освежаващ, че веднага го хапваме с лъжица...
Вкусен непечен сладкиш с ягоди и нежен крем , който се топи в устата. Много лесно, бързо и неустоимо вкусно.
Тази рецепта си струва да си я запишете, защото не само ще получите много вкусна торта, но и винаги ще ви отсрамва пред неочаквани гости. Приготвя се много бързо, а на вкус и вид е като излязла от сладкарница. Ето какво ви трябва:
Ягодова торта с вкус на чийзкейк
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 250 г бисквити (смлени маслени или дайджестив)
- 100 г масло
- 1 л прясно мляко
- 2 пакетчета пудинг с вкус на ванилия (80 г)
- 6 супени лъжици захар (или на вкус)
- 300 г ягоди (може и други горски плодове)
- 500 мл вода
- 1 пудинг с вкус на ягода (40 г)
- 4 супени лъжици захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ (за форма 15х20 см):
Разтопете 100 г безсолно масло в микровълнова или на много слаб огън. Изсипете директно смлените маслени бисквити във формата, в която ще правите тортата - 250 гр. (или бисквити по избор) и добавете разтопеното масло.
Разбъркайте, докато съставките се комбинират и получите консистенцията на мокър пясък. След като бисквитите се смесят добре с маслото, сместа се разпределя равномерно на дъното с помощта на шпатула или лъжица и леко се притиска отгоре, за да се сплеска и притисне. Това е основата на тортата.
Налейте 1 литър мляко в тенджера, добавете две пакетчета пудинг с вкус на ванилия (76 г - 80 г) и 6 супени лъжици захар или на вкус. Разбийте добре с телена бъркалка до гладкост на съставките, без бучки.
След това сложете съда на огъня и при непрекъснато бъркане го загрявайте на умерена температура до сгъстяване. Изсипете пудинга веднага, докато е още топъл (направо от котлона) върху основата. Разстелете и изравнете.
Предварително измитите и отцедени ягоди се нарязват на ситно. Може да използвате и малини в комбинация с малинов пудинг, или банани в комбинация с карамелен или шоколадов пудинг...изборът е ваш.
Сложете 500 мл вода в тенджера и добавете едно пакетче пудинг с вкус на ягода и 4 супени лъжици захар (тук захарта се слага според вкуса, така че ако използвате по-кисели плодове, сложете повече, а ако използвате по-сладки плодове, сложете по-малко).
Разбъркайте добре, докато прахът се разтвори и няма бучки, след което отново поставете на огъня и варете при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Изсипете тази смес върху ваниловия пудинг, а отгоре наредете ягодите.
Оставете да изстине преди сервиране.