Ако имате мляко и брашно, направете най-кремообразната торта с три слоя - самото съвършенство!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако имате мляко и брашно, направете най-кремообразната торта с три слоя - самото съвършенство!
Ако имате мляко и брашно, направете най-кремообразната торта с три слоя - самото съвършенство!
29906
Ако имате мляко и брашно, направете най-кремообразната торта с три слоя - самото съвършенство!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За всички любители на шоколадова торта , този десерт е самото съвършенство. Състои се от три богати кремообразни слоя, всички шоколадови, с различни нюанси на цвят. Толкова е кремообразна и нежна, че може да се яде с лъжица. Ето какво ви трябва:

Кремообразна шоколадова торта

Продукти за първия слой:

  • 500 мл прясно мляко
  • 3 супени лъжици захар
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 2 супени лъжици неподсладено какао на прах
  • 50 г млечен шоколад
  • 1 супена лъжица несолено масло/маргари

За втория слой: 

  • 500 мл прясно мляко
  • 3 супени лъжици захар
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 50 г бял шоколад
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 пакетче ванилова захар (10 г)
  • 1 супена лъжица несолено масло

За третия слой: 

  • 100 мл прясно мляко
  • 150 г черен шоколад с най-висок процент какао
  • 1 супена лъжица несолено масло или маргарин

Вместо мляко можете да използвате 100-150 мл сладкарска сметана със същото количество черен шоколад

Приготвяне: 

Разтворете захарта в прясното мляко, след това добавете прахообразните съставки като брашно, нишесте и какао, след което разбъркайте добре с тел за разбиване, така че да се разтворят и да не останат бучки.

шоколадов крем

Тенджерата се поставя на котлона и се загрява на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато заври и се сгъсти, като пудинг. Докато сместа ври, добавете нарязания шоколад към сметаната и разбъркайте, за да се разтопи и поеме.

Може отделно да разбиете маслото и да го добавите към охладения крем и да ги разбиете с миксер, но според тази рецепта, ако го добавите към горещата смес, то веднага ще се разтопи и поеме, а кремът ще стане лъскав.

Полученият шоколадов слой изсипете в прозрачен съд (ако искате да се виждат блатовете) или в средно голяма форма, предварително покрита с прозрачно стреч фолио, за да може по-лесно да се извади за разрязване.

шоколадов слой сладкиш

Оставете в хладилника да стегне, докато приготвите следващия слой. За втория, бял слой, повторете процедурата, както при предишния слой. Смесете млякото със захарта, нишестето и брашното, след което варете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. След това добавете белия шоколад и след това маслото, след което разбъркайте, докато се смеси.

бял шоколадов крем

Изсипете белия блат върху шоколадовия и го приберете отново в хладилника да стегне. 

сладкиш на слоеве

За третия блат сложете млякото да заври, добавете шоколада и маслото да се разтопят, охладете малко, след това изсипете върху белия блат и върнете в хладилника да стегне и охлади преди сервиране.

шоколадов ганаш

шоколадов слой сладкиш

кремообразен сладкиш

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft