Ако искате агнешкото да е крехко и да се къса на конци, следвайте тази рецепта - великолепно става!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако искате агнешкото да е крехко и да се къса на конци, следвайте тази рецепта - великолепно става!
Ако искате агнешкото да е крехко и да се къса на конци, следвайте тази рецепта - великолепно става!
48950
Ако искате агнешкото да е крехко и да се къса на конци, следвайте тази рецепта - великолепно става!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печено агнешко - класиката за наближаващите Великден и Гергьовден! На всички ни обаче се е случвало месото да не се сготви правилно и в резултат вместо крехко и сочно печено да ядем... суха подметка! Е, край с неуспешните опити! Ние имаме за вас рецептата за най- крехкото Агнешко печено - толкова вкусно и нежно, че буквално се къса на конци и се топи в устата.

Тайната е в марината и бавното готвене:

Крехко Агнешко печено

Продукти:

  • агнешко бутче сос кост (приблизително 3,5-4 кг)
  • 10 скилидки чесън или повече (нарязани)
  • 2 глави лук (на четвъртинки)
  • 3-4 чаени лъжички сол (приблизително половин чаена лъжичка за всеки 400-500 г месо)
  • смлян черен черен пипер
  • 2 стръка розмарин
  • 1 чаша вода
  • 1/3 чаша лимонов сок или повече
  • 1/4 чаша зехтин (3-4 супени лъжици зехтин)
  • 2 чаени лъжички изсушен риган или повече

Приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете месото в подходяща тава и го надупчете с остър нож.

агнешко бутче

агнешко шпиковане

2. Овкусете го добре със сол, черен пипер и сух риган, полейте го с лимонов сок и зехтин, като не забравяйте и долната страна.

3. В дупките сложете парченца чесън, като около месото в тавата можете да сложите колкото искате. Добавете също стръкове розмарин (цели) и две глави лук, нарязани на четвъртинки.

агнешко в тава

4. Налейте чаша вода в тавата (колкото да покрие повърхността и да не изсъхва).

5. Покрийте първо с хартия за печене, а след това с алуминиево фолио и печете 3-4 часа на по-ниска температура или колкото е необходимо.

изпечено агнешко

6. Проверете дали е добре изпечено: когато го набодете с вилица, трябва да е много меко и да се отделя от костта.

7. Махнете фолиото и оставете на горния нагревател да хване коричка. Внимавайте да не изгорите месото по време на последната стъпка.

агнешко печено

крехко агнешко

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft