Ако искате да станете истински майстор на домашните кифлички, следвайте тази рецепта: Бухнали кифли с мая и бакпулвер

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ако искате да станете истински майстор на домашните кифлички, следвайте тази рецепта: Бухнали кифли с мая и бакпулвер
Ако искате да станете истински майстор на домашните кифлички, следвайте тази рецепта: Бухнали...
admin
Добавена от: admin
37261
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


600 мл прясно мляко

250 мл олио

1 яйце

1,5 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

700-800 гр. брашно

1 кубче мая

1/2 пакетче бакпулвер

За намазване:

1 яйце

100 гр. масло/маргарин, нарязано на кубчета

50 гр. сусам
 


Първо се захваща маята със захарта и млякото и се оставя да шупне. След това се добавят останалите съставки и се замесва средно меко тесто. Разделя се на 40-50 топки.

бухнали кифли с мая и бакпулвер

Всяка топка се разточва на малка коричка по дължина, така че да се получи елипса, след което се с нож се правят 4-5 успоредни разреза, но не до края на кората.

бухнали кифли с мая и бакпулвер 1

Навиват се кифлички. Подреждат се в намазнена тава, намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и върху всяка се поставя по едно парченце масло/маргарин.

бухнали кифли с мая и бакпулвер 2

Оставят се да втасат 20 минути и се пекат на 200 градуса около 20-30 минути, в зависимост от фурната.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft