За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ако искате да станете истински майстор на домашните кифлички, следвайте тази рецепта: Бухнали кифли с мая и бакпулвер
Ако искате да станете истински майстор на домашните кифлички, следвайте тази рецепта: Бухнали...
16 Май 2016
37261
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Тестени изделия
Ако искате да станете истински майстор на домашните кифлички, следвайте тази рецепта: Бухнали кифли с мая и бакпулвер
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо се захваща маята със захарта и млякото и се оставя да шупне. След това се добавят останалите съставки и се замесва средно меко тесто. Разделя се на 40-50 топки.
Всяка топка се разточва на малка коричка по дължина, така че да се получи елипса, след което се с нож се правят 4-5 успоредни разреза, но не до края на кората.
Навиват се кифлички. Подреждат се в намазнена тава, намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и върху всяка се поставя по едно парченце масло/маргарин.
Оставят се да втасат 20 минути и се пекат на 200 градуса около 20-30 минути, в зависимост от фурната.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари