Скилидки чесън, накиснати в червено вино са в състояние да предотвратят много болести-Да пречистят кръвта, да укрепят имунната система, да елиминират лошия холестерол, да подобрят сърдечно-съдовата система, да отстранят излишнат сол от тялото, да увеличат издръжливостта, да осигурят повече енергия и да преборят различни инфекции.
Обелете чесъна и го смесете в стъклен буркан с половин литър вино.
Препоръчваме ви използването на чесън, който бабите продават на пазара, а не огромното количество китайски чесън, който се продава в супермаркетите. Китайският чесън съдържа по-голямо количество арсен и има ниски терапевтични свойства.
В допълнение, можете да разрежете чесъна на половина, в тази форма той ще се накисне по-добре, и ефектът от тинктурата ще бъде по-мощен.
Дръжте буркана със сместа затворен и го съхранявайте 2 седмици в защитено от слънчевата светлина място.
В същото време разклащайте 2-3 пъти на ден.
Накрая, прецедете течността и съхранявайте в непрозрачен съд.