Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога
Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога
21273
Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълковият кекс е класика в печивата . Шарлот, американски ябълков пай или щрудел - както и да го наречете, комбинацията от ябълки и тесто винаги е успех. Пробвали ли сте това? Монашеска баница с ябълков пълнеж!

Името на печивото идва от състава на съставките. Освен това традиционната манастирска баница може да се приготви дори по време на пост и се прави на основата на чай. Леко модифицирахме рецептата, но десертът се оказва още по-вкусен! Опитай.

Съставки

Яйце 5 броя.

Захар 350 гр

Сол 1 ч.л.

сода 1 ч.л.

Лимонов сок 1 ч.л.

Бакпулвер 1 ч.л.

Ванилия 1 g

Канела 2 ч.ч.

Какао на прах 2 ч.ч.

Пшенично брашно 350 гр

Слънчогледово олио 150 гр

Ябълка 1 кг

 

Подготовка

Разбийте добре яйцата със захарта, солта и ванилията до пухкаво бяло. След това добавете растително масло и разбийте за известно време. 


Добавете канела и какао към тестото, пресейте брашното и бакпулвера. Разбъркайте тестото до гладкост, като внимавате да поддържате ефирна консистенция. Угасете содата с лимонов сок и добавете към тестото, разбъркайте.


Обелете ябълките и нарежете на средни кубчета, като отстраните сърцевината. Прехвърлете парчетата в тестото и разбъркайте. 


Намажете форма за печене с масло, поръсете леко с брашно или какао, залейте тестото с ябълки. Печете 50-60 минути при 180 ° С. 

По желание можете да добавите към тестото не само ябълки, но и ядки, стафиди или други сушени плодове . Проверете готовността на кекса с клечка за зъби или кибрит. Ако дървената пръчка е суха, кексът определено може да бъде изваден, охладен и поставен на масата!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft