Ако обичате еклери, просто ще ОБОЖАВАТЕ тази торта! Истинско пиршество от мекота и сладост:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако обичате еклери, просто ще ОБОЖАВАТЕ тази торта! Истинско пиршество от мекота и сладост:
Ако обичате еклери, просто ще ОБОЖАВАТЕ тази торта! Истинско пиршество от мекота и сладост:
3170
Ако обичате еклери, просто ще ОБОЖАВАТЕ тази торта! Истинско пиршество от мекота и сладост:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фантастична рецепта за еклеров сладкиш, който е по-вкусен и от еклери, и от крем пита. Не пропускайте да опитате и да ни кажете дали ви е харесала тази страхотна  торта от парено тесто .

Торта от парено тесто

Продукти:

Тесто:

  • 150 г обикновено брашно
  • 100 мл вода
  • 100 мл прясно мляко
  • 80 г масло
  • 4 бр. яйца
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сол

За крема:

  • 500 мл прясно мляко
  • 150 г обикновена захар
  • 100 г пшенично брашно
  • 2 бр.
яйца
  • 170 г масло
  • 2 пак.ванилова захар
  • По избор:

    • Бита сметана
    • Карамелена глазура

    Приготвяне:

    Налейте вода и мляко в тенджерата.

    Добавете маслото и оставете да заври.

    Когато маслото се разтопи и сместа започне да завира, добавете наведнъж брашното, смесено със солта и бакпулвера.

    Варете при непрекъснато бъркане около 4 минути (сместа ще започне да се отделя от стените и дъното на съда).

    Извадете тестото и го оставете да се охлади малко.

    Постепенно добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбивате старателно.

    еклерова торта

    Приготвеното тесто разделете наполовина.

    Пригответе кръгла форма за печене с диаметър 24 см.

    Застелете дъното с хартия за печене и разпределете половината от тестото.

    Заравнете го хубаво (разстелете го на тънък слой) и го изпечете.

    Печете на 200 градуса за 20 минути.

    Повторете същото и с другата част от тестото.

    Изпеченото тесто охладете върху решетка.

    Смесете захарта, брашното и яйцата с млякото.

    Загрейте до завиране.

    Сварете гъстата каша, покрийте с домакинско фолио и оставете да изстине на стайна температура.

    Разбийте маслото с ваниловата захар до гладка смес, след което бавно разбъркайте лъжица по лъжица в охладения крем.

    Върнете едната изпечена основа от бутер тесто във формата, разпределете крема, отгоре поставете другата основа и притиснете леко.

    Можете да добавите слой бита сметана отгоре, ако желаете.

    Поставете в хладилника да стегне.

    Поръсете отгоре с пудра захар преди сервиране.

    еклерова торта с ягоди

    Или можете да го залеете с карамелена глазура.

    Желаем ви добър апетит!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft