Диетата при лечението на гъбична инфекция е ключов момент! Кандидозата, тази неприятна гъбична инфекция не може да бъде напълно победена, без да се поддържа здравословна среда в организма. Правилното хранене ще бъде добра профилактика на гъбичните инфекции при жените, които систематично ги тормозят.
За да ограничите растежа и развитието на гъбички , трябва внимателно да следите диетата си.
Превенция и лечение на кандида
Изберете свежи натурални продукти за противогъбична диета . Опитайте сурови със зеленчуци, но плодовете не трябва да се ядат твърде много.
Особено внимание се отделя на избора на месо -трябва да е без антибиотици, защото месните продукти допринасят за развитието на различни гъбички в стомаха и червата, а това засяга имунитета по негативен начин.
Повече фибри и по-малко преработени продукти, съдържащи изкуствени добавки и багрила е основният принцип на храненето при жените, страдащи от гъбички.
Ние сме свикнали да пием противогъбични лекарства, когато възникне такъв проблем, но това е само малък елемент от лечението. Също така е важно да се пречисти тялото от токсините и да се помогне да оцелее в борбата срещу вредните микроорганизми!
ПРОДУКТИ СЪС СИЛЕН ПРОТИВОГЪБИЧЕН ЕФЕКТ
Зелени ябълки
Нар
Чесън
Риган
Лук и праз
Ряпа
Зехтин
Лимон
Тиквени семки (по-добре сурови)
Броколи
Брюкселско зеле
Зеле, особено кисело зеле
Кефир, кисело мляко с живи бактерии, ацидофилус
Чаена гъба
Ябълков оцет (като добавка към някои ястия или оцет и мед напитка: 2 ч.л. ябълков оцет и 2 ч.л. мед в чаша вода)
Люти чушки
Джинджифил
Мащерка
Канела
Карамфил
За да се отървете от кандидоза, ние препоръчваме да се откажете от захар , нишесте, рафинирани продукти с консерванти, алкохол. Когато хранителните навици се променят, ще бъдете изумени колко по-добре се чувствате!
Добре поддържаният организъм със силен имунитет няма да даде възможност на гъбичките да имат шанс. Кажи на вашите скъпи приятели за тази диета, правилната храна е най-доброто лекарство!