Ако не знаете какво да приготвите днес, ето една рецепта от традиционната кухня, която няма да ви отнеме много време.
Почистете тиквичките от семена и ги издълбайте с лъжица като корито. Нарежете лука и го запържете в малко олио, след което добавете нарязаните чушки и каймата.
Прибавете ситно нарязания чесън, накълцаните картофи, подправките, червения и черния пипер. Накрая добавете магданоза.
Намажете тавичка с малко олио и подредете тиквичките вътре. Напълнете ги с приготвената плънка. Може да добавите и няколко цели пресни картофа да се пекат заедно с тиквичките.
Затворете тавата с фолио и печете около 35 минути на 200 градуса по Целзий.
Извадете тавата и настържете отгоре кашкавал, след което върнете във фурната за още 10 минути, за да се разтопи кашкавалът и запечете тиквичките до зачервяване.
Поднесете с прясна салата!