Картофените кюфтета винаги са страхотна идея! Златните палачинки с хрупкава коричка и мек пълнеж могат да озарят и най-тъжния ви ден. Вероятно всяка домакиня има своя собствена рецепта за това лакомство, но това не означава, че трябва само нея да правите
С удоволствие споделяме интересен начин за приготвяне на очарователни картофени кюфтета . Тази рецепта не се различава много от тези, които сме свикнали, но все пак има някои интересни характеристики. Подобно лакомство ще се хареса на всички, които обичат пикантни ястия, готвят и се наслаждават на картофите!
съставки
картофи 350 g
лук 1 брой
сол на вкус
индийско орехче 0,25 ч.л.
Пшенично брашно 10 g
сода 3 g
Черен пипер (смлян) на вкус
Яйце 1 брой
галета 1 ч.л.
босилек на вкус
Слънчогледово масло 50 на вкус
кисело мляко 150 g
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Обелете картофите, настъргайте ги на едро ренде, сложете ги в тензух и изцедете излишната течност в дълбок съд.
Обелете и настържете лука, разбъркайте го с разбито яйце. Изсипете сместа в картофената маса, добавете нарязан босилек, подправки (с изключение на сол), бакпулвер или сода, галета и брашно.
Картофеният сок тече през тензух, за да се отървете от течността и да получите нишесте. Добавете го към картофената маса и разбъркайте всичко добре.
Точно преди пържене добавете сол. Разстелете картофената маса в тигана със загрято слънчогледово масло, като използвате супена лъжица. Запържете от двете страни до златисто. Готовите кюфтета сложете върху хартиени кърпи.
За да направите соса, смесете с натурално кисело мляко, нарязан босилек и черен пипер.
Сервирайте топли кюфтета, ако искате, можете да им добавите заквасена сметана. Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!