Става бързо и лесно (както всичко останало тук) – е, не толкова бързо за колкото ще си сипете корнфлейкс и прясно мляко, но за сметка на това е супер вкусно. Омесването на тестото отнема максимум 10-15 мин, а печенето около половин час.
1 кофичка кисело мляко
ок. 300 грама сирене
1 ч.л. хлябна сода
1 ч.л. оцет
3 ч.ч. брашно (или колкото поеме)
2 с.л. олио
няколко с.л. масло
сол на вкус
1. В голяма купа разбъркайте киселото мляко с хлябната сода, солта и оцета.
2. Натрошете сиренето и го прибавете към млякото.
3. Прибавяйте по малко от брашното и месете докато се получи средно меко тесто. Ако е необходимо, прибавете още брашно.
4. Намажете ръцете си с малко олио и откъсвайки по малко от тестото го оваляйте с ръце, докато се получат малки топки. Поставете ги в предварително подмазана с масло тава.
5. С пръст направете малка дупка по средата на всяко тестено топче и поставете малко парченце масло в нея.
6. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се образува златиста коричка. По желание, може малко преди да ги извадите от фурната да ги поръсите с настърган кашкавал.