Мойте Рецепти
4 чаши пюре от картофи
½ чаша нарязан пресен лук и / или нарязан магданоз
¾ чаша нарязан запържен бекон
1 чаена лъжичка чесън на прах
½ чаена лъжичка черен пипер
2 яйца
кашкавал
1 чаша брашно
1 чаша галета
олио
сол
Останало ви е картофено пюре от обяд? Не го изхвърляйте! Даже и не подозирате в какъв невероятен специалитет може да се превърне!
В чиния разбъркайте пюрето от картофи, магданоза, едно яйце, бекона, чесъна, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, а след това с ръце оформете топки и в тях притиснете парчета кашкавал. След това отново оформете топки. В отделни чинии сипете брашно, галета и разбито яйце. Топчетата, които сте направили, първо оваляйте в брашно, след това в разбитите яйца и накрая - в галета. Повторете процедурата само с яйцето и галетата, а след това ги изпържете в обилно количество добре загрято олио. Когато станат кафеникави на цвят, значи са готови. Подредете изпържените топки в тавичка и ги запечете във фурната на 200 градуса.