Досега неведнъж сме говорили за това, какви лекарства и добавки специалистите препоръчват да приемаме при коронавирусна инфекция. Не сме обръщали обаче внимание на храните, които трябва или не трябва да консумираме, докато боледуваме от Ковид-19.
Най-опасни са тези продукти, които съдържат кофеин. Също така е силно препоръчително да се откажете от алкохолните напитки, захар и онези вещества, които тялото много трудно усвоява, пише Daily Mail.
Холмс отбелязва, че подобни продукти имат изключително негативен ефект върху функционирането на червата, а именно те се считат за „епицентър на здравето“.
Диетологът разказа и за това, че през последните години хората с проблеми с храносмилането и червата все по-често започват да се обръщат към специалисти. Болестта на Crohn зачести. Много хора изпитват редовен запек, подуване на корема, диария и повишено отделяне на газове.
Червата действат като централен елемент за повечето телесни системи, включително имунната система, така че няма абсолютно нищо странно във факта, че има огромно разнообразие от симптоми. Не забравяйте да консумирате колкото се може повече пробиотици и пребиотици, за да подсилите храносмилателния тракт.
Специалистът отбелязва, че е много важно да не се консумират онези храни, които могат да предизвикат развитие на възпалителен процес в чревната област.
Тези продукти са алкохолни напитки и млечни продукти, захар и кофеин. По време на коронавирус е препоръчително да се пие колкото е възможно повече течност. Не забравяйте да включите в менюто си зеленчуци, зърнени храни без глутен. Тези храни, които съдържат много фибри, са много полезни.