Мойте Рецепти
1 кг брашно
40 гр. прясна мая
800 мл прясно мляко
Количеството брашно, което е необходимо, може да варира според влажността на продуктите и качеството на брашното.
Залейте кубчето мая и 1 ч.л. захар с топлото мляко. След като маята шупне, излейте я в пресятото брашно и добавете щипка сол. Омесете меко тесто.
Оставете тестото на топло за около два часа, след това още веднъж го премесете върху поръсен с брашно работен плот. Трябва да получите еднородно тесто - нито прекалено меко, нито прекалено твърдо. Разточете тестото до дебелина един пръст, с нож нарежете на триъгълници и ги завийте откъм широката страна, така че да се получат рогчета.
Сложете малко олио в тавичка и вътре подредете кифличките. Печете ги около половин час на 180 градуса. Преди печенето ги намажете с яйце и по желание поръсете със сусам, кимион и пр.
Така приготвените кифлички могат да издържат до 2-3 дни.