9 Април 2021
40867
Снимков материал: pixabay.com
Състав:
- пилешки гърди, 500 г;
- течна сметана, 300 мл;
- босилек, подправки;
- чесън на вкус;
- бяло зеле, 700 г;
- кашкавал, 70 г;
- яйце, 1 бр.
Процес на готвене:
Месото се измива и подсушава с хартиени кърпи
Правим разрези по цялото месо - това ще му позволи да се маринова добре.
В затоплената сметана разтворете подправки, сол, черен пипер, чесън, прекаран през преса, ароматни билки.
Поставете месото в маринатата и оставете за 20 минути.
Накълцайте ситно зелето, поставете във форма и отгоре сложете парчета месо. Изсипете маринатата.
Настържете сиренето и смесете с яйцето.
Печете във фурната за 30 минути на 180 градуса, извадете и намажете отгоре кашкавала с яйце и печете още 15 минути.
Сервирам това ароматно ястие със салати от пресни зеленчуци и варени картофи. Ако желаете, все пак можете да добавите гъби, така ще бъде още по-вкусно!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари