Ако ще правя ябълков пай, то ще е точно такъв-Шарлота у дома за чудо и приказ

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако ще правя ябълков пай, то ще е точно такъв-Шарлота у дома за чудо и приказ
Ако ще правя ябълков пай, то ще е точно такъв-Шарлота у дома за чудо и приказ
4001
Ако ще правя ябълков пай, то ще е точно такъв-Шарлота у дома за чудо и приказ
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

  • брашно - 200гр
  • ябълка - 4 бр.
  • жълтък - 2 бр.
  • захар - 140 г
  • масло - 50 г 
  • мляко - 125 мл
  • бакпулвер - 4 г 

сол - 1 щипка

Подготовка:

  • Разбийте жълтъците със захарта (заделете 3 с. л.), Докато захарта се разтвори и масата стане по-лека.
  • Разтопете маслото в микровълновата и добавете половината към яйчната маса.
  • Добавете мляко и разбъркайте.
  • Добавете щипка сол, пресято брашно и бакпулвер. Смесете всичко до гладка смес.
  • Покрийте формата с хартия за печене и изсипете тестото.
  • Обелете ябълките, нарежте на филийки.
  • Поставете резенчета ябълка в тестото, в произволен ред.
  • Залейте с останалото масло (25 г) и поръсете с предварително отложена захар.
  • Печете в предварително загрята на 180 ° C фурна за около 35-40 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft