Торта Наполеон – толкова семпла и неустоима, че ще я хапнете веднага щом я разрежете. Много вкусна и известна торта, която включвам сред най-бързите за приготвяне.
Днес и представяме един изключително лесен вариант на Домашен Наполеон , за чието приготвяне имате нужда само от няколко съставки, които вероятно винаги имате у дома. Изобщо не е прекалено трудоемко и не става тежка на вкус, така че можете да ядете колкото искате. Ако сте организирани като мен, ще успеете да я приготвите за не повече от половин час, а после остава само да изчакате да се охлади и да омекнат корите, след което да я украсите. Опитайте този Лесен домашен Наполеон :
Снимка: YouTube
Лесен домашен Наполеон
Необходими продукти:
- 500 г бутер тесто
За крема:
- 1 л прясно мляко
- 200 г захар
- 60 г брашно
- 4 яйца
- 1 пакетче ванилова захар
- 200 г масло
- 60 г нишесте
И още:
- 250 мл неутрална сметана с 33-36% масленост
- 1 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата в тенджера. Добавете брашното, захарта, нишестето, ваниловата захар и разбъркайте. Накрая се добавя млякото и се слага на котлона да заври.
Снимка: YouTube
Когато сместа се сгъсти като пудинг, свалете от котлона и добавете маслото. Когато се разтопи, се покрива с прозрачно фолио.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Вземете бутер тестото (аз използвам 2 листа) и ги разточете малко с точилка и ги намажете с масло (100 гр., предварително размекнато).
Сега трябва да нарежете тестото на ленти с ширина 1,5 см и дължина, равна на дъното на тортената форма.
Аз го правя най-лесно, като първо очертавам върху тестото формата с помощта на пръстена и после режа по очертанията и нарязвам правоъгълниците на ленти.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Лентите се нареждат върху тава с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Междувременно разбийте сметаната заедно с пудрата захар на фин крем.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
След това постепенно добавете охладения крем пудинг, който сте направили към сметановия крем и разбийте с миксер до смесване.
Снимка: YouTube
На дъното на формата сложете лист прозрачно фолио и нанесете тънък слой от крема.
След това наредете един ред от пръчиците, които сте изпекли.
Снимка: YouTube
Покрийте отново с пласт крем. Върху крема се поръсват малко сушени кайсии и боровинки.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
След това повторете процеса - покрийте с ленти бутер тесто, след това слой крем и сушени плодове.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Накрая завършете с още един слой от тестото и крема. Оставете няколко ленти бутер тесто за украса на тортата накрая.
Снимка: YouTube
Важно е предварително да накиснете сушените кайсии и боровинки във вода за 15 минути, след което да ги подсушите добре.
Покрийте тортата с прозрачно фолио и приберете в хладилника да стегне за една нощ и сервирайте на следващия ден.
Украсете с натрошени ленти бутер тесто или по желание.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube