Алиго - картофено пюре по френски

22 Декември 2011
38005
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г по-хлебни картофи
50 г масло
200 мл заквасена сметана
1 скилидка пресован чесън
300 г tomme fraiche d`Auvergne или кашкавал
сол на вкус
черен пипер на вкус
Картофите се обелват и се слагат да се сварят за 25-30 мин. Отцеждат се добре и се мачкат на пюре. Смесват се с маслото, сметаната, чесъна и настърганото сирене. Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
Сместа се слага на слаб огън и се бърка около 10 мин. с дървена лъжица, докато започне да се отделя от стените на съда и да се точи "на конци".
Алиго се разпределя на порции, като се реже с ножица. Сервира се като самостоятелно ястие или с печени наденички.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари