4 белтъка
200 г захар
200 г смлени орехи
ванилия (лимонова есенция или ром)
За крема:
200 г краве масло
200 г пудра захар
4 жълтъка
1 чаена лъжичка ром
За овалване:
100 г смлени орехи или 100 г настърган шоколад (шоколадови пръчици)
Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Прибавят се смлените орехи и ванилията. Всичко се разбърква добре. От тази смес с чаена лъжичка се изсипват купчинки на разстояние, за да не се слеят, в тава, застлана с хартия, намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна, докато порозовеят. На крема: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците и ромът.
Бисквитите се слепват с крема две по две, а после се мажат и целите, като след това се овалват в настърган шоколад или смлени орехи (може и в кокос - ако предпочитате).