Алу Гоби - или карфиол по индийски
22 Декември 2011
22300
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загряваме олиото. Слагаме кимиона на зърна да зацвърчи. Добавяме куркумата и лука и пържим за около 3-4 минути докато лукът омекне. Добавяме чесъна, джинджифила и доматите, нарязани на дребно. След като объркаме всичко, добавяме останалите подправки и 150 мл вода. Накрая добавяме картофите, нарязани на кубчета и карфиола.
По желание можете да добавите и 250 г кайма. По принцип оригиналната рецепта е вегетарианска, но в някои части се приготвя и с кайма. Каймата се запържва в началото с подправките, преди добавянето на водата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари