Алу Гоби - или карфиол по индийски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Алу Гоби - или карфиол по индийски
Алу Гоби - или карфиол по индийски
admin
Добавена от: admin
22300
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава карфиол
2 с.л. олио
по 1/2 ч.л. кимион на зърна и куркума
1 глава лук
около 2 с.л. настърган джинджифил
5 скилидки чесън
2 бр. големи домати
2 ч.л. кориандър на прах, по 1 ч.л. смлян кимион и гарам масала
2 бр. големи картофи
250 г кайма по желание

Загряваме олиото. Слагаме кимиона на зърна да зацвърчи. Добавяме куркумата и лука и пържим за около 3-4 минути докато лукът омекне. Добавяме чесъна, джинджифила и доматите, нарязани на дребно. След като объркаме всичко, добавяме останалите подправки и 150 мл вода. Накрая добавяме картофите, нарязани на кубчета и карфиола.

По желание можете да добавите и 250 г кайма. По принцип оригиналната рецепта е вегетарианска, но в някои части се приготвя и с кайма. Каймата се запържва в началото с подправките, преди добавянето на водата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft