Ама баба ми го прави почти същото, а сега разбрах, че е италианска рецепта! Приятелка ни покани и това беше гвоздеят на вечерта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ама баба ми го прави почти същото, а сега разбрах, че е италианска рецепта! Приятелка ни покани и това беше гвоздеят на вечерта
Ама баба ми го прави почти същото, а сега разбрах, че е италианска рецепта! Приятелка ни покани и...
52759
Ама баба ми го прави почти същото, а сега разбрах, че е италианска рецепта! Приятелка ни покани и това беше гвоздеят на вечерта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наскоро моя приятелка от детинство дойде за кратко в родината си от Италия. Фактът, че тя наскоро срещна хубав италианец, който бързо я "пусна по пътеката" и пое в чужбина.

 

За моя голяма изненада, моята приятелка не е обсебена от идеята да влиза в ролята на вярна съпруга и домакиня, завърши курсове за гримьорка и сега работи в малък салон за красота.

Salame ди Verdura

Пристигна у дома, тя покани всички приятели на  италианска вечеря . Подписът е ястието на домакинята, което става като специално готвене - Саламе де Вердура (буквално се превежда като "салам със зеленчуци"). Оказва се, че това ястие е една истинска реликва от семейството на съпруга.

 

Жените предават рецептата от свекърва  и снаха, за майка и дъщеря за поколения напред. Започнах да се питам приятелката си относно подробностите за това ястие, и това е, което тя каза, ...

Salame ди Verdura

 

Италианската рецепта

СЪСТАВКИ

 

  • 600-700 г брашно
  • 4 яйца
  • 3 л. вода
  • 1 кг спанак (пресен, или замразен)
  • 300 грама твърдо сирене (кашкавал подходящ, тилзитер, гауда, холандски)
  • 1 ч.л.
сол
  • 250 гр масло
  • 50 г зехтин
  • ПОДГОТОВКА

    1. Подгответе предварително спанак: Поставете измития спанак в тенджерата и я поставете на слаб огън. Когато листата започнат да пускат сок, добавете зехтина.
      Salame ди Verdura
    2. Преди да се приготви сиренето, посолете.
      Salame ди Verdura
    3. В малък контейнер обединете брашното и яйцата, а след това смесете тестото за бъдещото роло. Консистенцията на тестото: То трябва да изглежда като за равиоли или пелмени. Дайте му време за почивка (около 40 минути).
      Salame ди Verdura
    4. Пригответе чист плат. Навийте тестото в дълги ленти (дебелина не по-голяма от 3 mm). За да направите това, използвайте точилка или машина за разточване. Можете да поставите тестото в голяма кръгла торта, то не разваля външния вид на храната. Слагайте тестената лента върху плат.
      Salame ди Verdura
    5. Тънките ленти се слепват заедно да се получи едно парче тесто.
      Salame ди Verdura
    6. Поставете спанака върху тестото и го разпрострете по цялата площ.
      Salame ди Verdura
    7. В изобилие поръсете спанак със сирене (използвайте около 200 грама), а след това сгънете тестени топки. Ако тестото е прекалено голям, сгънете го както е показано на снимката.
      Salame ди Verdura
    8. Навийте ролката тесто, а след това да се получи форма на пръстен.
      Salame ди Verdura
    9. Преди това донесете вода да заври, сол и потопете ролката. Сгответе за 20 минути.
      Salame ди Verdura
    10. Когато ролката е готова, я извадете от тенджерата и оставете за няколко минути да се охлади. Отстранете плата, нарежете  "салама" на малки парченца.
      Salame ди Verdura
    11. Поставете филийките в стъклен съд за печене и поръсвате със сиренето, което е останало.
      Salame ди Verdura
    12. Нарежете маслото на малки парченца и ги поставете на върха на филийки хляб.
      Salame ди Verdura
    13. Печете при 180 ° в продължение на 15-20 минути.

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft