Ама и снахата си я бива! Докарала го е на вид, а вкусът му е по-добър от купешкия! Оказа се, че тайната й е в кремчето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ама и снахата си я бива! Докарала го е на вид, а вкусът му е по-добър от купешкия! Оказа се, че тайната й е в кремчето:
Ама и снахата си я бива! Докарала го е на вид, а вкусът му е по-добър от купешкия! Оказа се, че...
20470
Ама и снахата си я бива! Докарала го е на вид, а вкусът му е по-добър от купешкия! Оказа се, че тайната й е в кремчето:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един от най-популярните сладкиши - торта Наполеон - е любим на почти всеки. Днес ви предлагаме един по-различен вариант на популярното лакомство, който е с малко по-лек вкус и пухкава консистенция от оригинала.

Просто трябва да замените масления крем с такъв на основата на крема сирене . Опитайте и няма да съжалявате! 

Съставки:

6 яйца

600 гр. брашно

400 гр. крема сирене

300 гр. извара

350 мл прясно мляко

200 гр. масло

1 с.л. нишесте

1 ч.л. сода

2 ч.л. оцет

1-2 щипки сол

Приготвяне:

  1. Предварително извадете маслото и крема сиренето.
  2. Претрийте изварата през сито. Разбийте 4 яйца с 200 грама захар и ги смесете с изварата.
  3. Брашното пресейте. Угасете оцета и содата, добавете сместа от изварата и брашното. Месете тестото, докато престане да лепи по ръцете.
  4. Разделете тестото на 12 равни парчета и ги поставете в хладилника за около час.
  5. Докато тестото е в хладилника, пригответе крема. Смесете затоплените на стайна температура масло и крема сирене.
  6. Пригответе яйчения крем. Сложете млякото да се загрее. Смесете 2 яйца, нишестето, останалата захар и ги добавете на струйка към врящото мляко. Варете в продължение на 10 минути, докато кремът се сгъсти. Оставете го да се охлади.
  7. Разбийте маслото и крема сиренето до гладка смес и бавно я добавете с бъркане в яйчения крем лъжичка по лъжичка.
  8. Извадете тестото от хладилника и разточете на кори. Най-удобният начин е да ги точите между два листа пергаментова хартия. Дебелината на корите трябва да бъде около 2 mm, а диаметърът - 20 см.
  9. Всеки блат се пече 10-15 минути на 180 градуса, като готовността се тества с клечица.
  10. Сглобете тортата, като редувате кори и крем. Най-отгоре намажете с останалия крем и украсете с натрошените остатъци от корите. Пъхнете тортата в хладилник за една нощ.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft