400 гр. вода
1 супена лъжица сол
1 опаковка (500 гр.) гъби печурки
100 гр. олио
3 парчета пилешка пържола
1 готова гъбена крем супа
1 глава лук
Гъбите се измиват и се поставят да заврат в дълбок съд заедно със солта. Оставят се да къкрят около 5 минути, след което се отцеждат от водата. Оставят се да изстинат и след това се нарязват на парчета.
Отделно се нарязват пържолите на парченца и се овалват в крем супата на прах. Така оваляните месца се пържат в сгорещеното олио.
Пържат се до зачервяване, след което се изваждат в друг съд. В същото олио се пържи ситно нарязаният лук, а след това се добавят гъбите и се запържват около 15 минутки на слаб огън.
Обратно в съда се връщат запържените пилешки месца и се пържат още 5 минутки. Добавя се водата и ястието се оставя да поври още около 10 минути на тих огън.
По желание, за да е съвсем гладка супата, може да я пасирате без месцата и после да ги добавите вътре.