250 г брашно
100 г пудра захар
50 г бадемово брашно
200 г краве масло
2 яйца
щипка сол
1 ванилия
Бадемовото брашно се смесва с 50 г пудра захар. Останалата захар и маслото се разбиват с миксер на малка скорост. Прибавя се 1 яйце, след това — сместа от бадеми и захар, брашното, ванилията и солта. Омесва се добре и в последния момент се прибавят 2 супени лъжици вода. Тестото се прави на топка, покрива се и се оставя на студено за 2 ч. Фурната се загрява до 180 °С. Тестото се разточва върху наръсена с брашно плоскост на пласт с дебелина 1/2 см. Изрязват се с формички бисквити които се намазват отгоре с разбито яйце. Нареждат се в намазва с масло тавичка и се пекат 14 мин, като фурната се изключва 5 мин след започване на печенето. Бисквитите се запазват 10 дни на сухо в херметически затворена кутия. Към тестото може да се прибави какао или бисквитите да се покрият с разтопен шоколад.