Ананасов флан
5 Май 2012
10462
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Компотът се вари на умерен огън с 300 г захар, а плодовете се смачкват на пюре (заделят се 2-3 шайби за украса). Яйцата се разбиват и се смесват с брашното, сока от лимона и вишновката. Към тях се прибавя пюрето от ананасите и се разбърква. Получената смес се изсипва във формичка, на дъното на която предварително е карамелизирана останалата захар и са наредени заделените парчета плод ананас. Пече се във фурна на водна баня 1 ч. Оставя се да изстине и се сервира на следващия ден.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари