Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали?
Цялата процедура, която ще видите днес, изглежда като истинска магия. Как можете да създадете истински шедьовър на приготвянето на десерти само от две съставки?
Това е наистина невероятна трансформация и никога не мога да устоя да опитам поне малко парченце от този фантастичен диетичен десерт .
Но той не съдържа нито един грам захар, брашно или яйца, а калорийното съдържание на този сладкиш е само 49 kcal на 100 грама. В същото време е толкова лек и ефирен, че дори 100 грама трудно могат да бъдат изядени наведнъж.
За да го приготвите ще ви трябват само две съставки и малко време. И резултатът ще ви изненада приятно.
❗❗Между другото съпругът ми и децата ми често ме молят да направя този десерт. Освен това съпругът не се опитва да отслабне, той просто харесва този десерт заради необичайния му вкус, лекота и невероятна вкусова хармония. А за децата такъв деликатес е просто божи дар, защото съдържа само натурални продукти.
Ангелски сладкиш от 2 съставки
Продукти:
- 3 бурканчета ябълково пюре от 120 гр. (бебешко)
- 14 гр. желатин на прах
Приготвяне:
Първо слагам на котлона тенджера с малко вода. Ще ми трябва водна баня.
Снимка: Pinterest
Докато водата се загрява, започвам да приготвям десерта.
Поставете бебешко ябълково пюре в купа. Имам 3 буркана по 120гр. Консистенцията на това пюре е въздушна и хомогенна.
Снимка: Pinterest
*Разбира се, можете да използвате и домашно ябълково пюре от пресни ябълки.
След това добавям 14 грама инстантен желатин в пюрето, разбърквам добре и оставям желатина да набъбне за 5 минути.
Снимка: Pinterest
До края на това време масата ще се сгъсти и желатинът ще приеме формата на зърна.
Снимка: Pinterest
В това време водата в тенджерата вече е завряла и върху тенджерата поставям купата с желатин и пюре, така че дъното на купата да не опира във водата.
*За да не се счупи стъклената купа при резки промени в температурата, прехвърлям пюрето от стъклената купа в пластмасова.
Разбърквайки непрекъснато, оставям желатина да се разтопи, предотвратявайки кипенето на масата. Желатинът не понася варене. След като започне да се разтваря, пюрето става гладко, както в началото.
Снимка: Pinterest
Сега изваждам купата с пюре от водната баня и изчаквам, докато горещата маса се охлади до стайна температура.
Сега е моментът да започнете най-интересния етап: трябва да разбиете тази маса с миксер.
Снимка: Pinterest
Охладеното пюре с желатин при разбиването постепенно, но доста бързо, изсветлява, а обемът се увеличава 4-5 пъти.
Снимка: Pinterest
Отне ми 20 минути, за да разбия масата, но в зависимост от мощността на миксера може да отнеме малко повече или по-малко време.
Снимка: Pinterest
*По желание при разбиването може да добавите подсладител или захар, мед, сироп.
*Подсладителят може да се разтвори в малко количество вода и да се добави към ябълковото пюре при разбиване.
Снимка: Pinterest
Разбитата маса има консистенция, подобна на бита сметана. Изтича бавно от бъркалката, но не се разтича, образувайки силни, стабилни върхове. Масата става много мека и ефирна.
Снимка: Pinterest
Покривам малка стъклена форма със стреч фолио. Ако имате силиконови форми, можете да ги използвате, като ги намажете с растително масло.
Снимка: Pinterest
Лично аз харесвам, когато десертът се получи висок и пухкав, като облак с релефен модел, но можете да вземете по-голяма форма, тогава деликатесът ще бъде по-нисък и по-компактен.
Цялата маса се разпределя равномерно във формата и сега я оставям да стегне в хладилника за не повече от час.
След час десертът замръзва забележително, но остава нежен и леко еластичен. Внимателно отстранете домакинското фолио и прехвърлете десерта върху равна повърхност за по-лесно разрязване.
Снимка: Pinterest
Само вижте колко е високо и красиво, а произволните шарки по повърхността му придават особен чар и загадъчност.
Снимка: Pinterest
За да сте сигурни, че филийките са хрупкави и равни, преди всяко нарязване намазвам ножа с малко количество растително масло.
Снимка: Pinterest
Това е олицетворение на красотата и нямам търпение да опитам парченце от този въздушен десерт. Като лек и нежен пух, като топъл ветрец. Не е ли чудо да получите такъв необичаен и въздушен деликатес от 360 грама ябълково пюре! Гответе с удоволствие и се насладете на вкуса.
Снимка: Pinterest
Ps Ябълковият десерт има деликатен, умерено сладък вкус. Ако предпочитате по-сладки десерти, можете да добавите любимите си подсладители по време на процеса на разбиване, но това ще увеличи съдържанието на калории.
Снимка: Pinterest