Андрей Слабаков и Есил Дюран разкриха специално за вас как правят любимото си великденско агнешко, рецепти за чудо и приказ

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Андрей Слабаков и Есил Дюран разкриха специално за вас как правят любимото си великденско агнешко, рецепти за чудо и приказ
Андрей Слабаков и Есил Дюран разкриха специално за вас как правят любимото си великденско...
57113
 Андрей Слабаков и Есил Дюран разкриха специално за вас как правят любимото си великденско агнешко, рецепти за чудо и приказ
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ето ги рецептите за великденско агнешко на Андрей Слабаков и Есил Дюран!

Великден вече чука на вратата, а ние се юрнахме да търсим най-добрите рецепти за великденско агнешко. Може и да е скъпо месото, но къде без него, нали е за адет. Макар и с малко като грамаж, може да се направят вкусотии.

Като тези на Слабаков и Дюран, които ви представяме сега.

Андрей Слабаков винаги купува плешка, но не по-голяма от 3 кг. Взима и агнешки комплект с бъбреци и було. „В една тенджера под налягане си сваряваме дреболиите без булото за 10-12 минути. Слагаме им и малко сол, а после ги нарязваме“, започва да обяснява Андрей.

И продължава като добавя, че после в по-дълбок тиган се слага олио и част от пакетче масло. С останалата част от маслото пък се маже агнешкото месо. Задушават се 2-3 връзки лук и една връзка пресен чесън.

В тигана се добавя ориза – около половин чаша и се разбърква хубаво. После вътре се поставят агнешките дреболии и подправките червен пипер, черен пипер, девесил, пресен джоджен, малко чубрица.

Ако започне да догаря, се долива от бульона на дреболиите. Маха се от котлона, когато оризът е вече готов. „После отваряме една яма в агнешката плешка и пълним вътре плънката. Може и с юмрук да я отворим ямата, аз така правя“, обяснява Слабаков.

След това затискаме месото с булото и мажем с масло отгоре, а после поръсваме с нарязан на ситно джоджен. Посоляваме и слагаме малко червен и черен пипер – така, че да има от тях и в самата тава.

Сипваме три пръста вода и поставяме във фурната да се пече. Добре е да се пече под фолио за начало като цялото печене отнема около два часа и малко. Първо се пече на силна фурна, а после се намалява. Накрая се маха фолиото и се допича, докато остане на мазнина.

„Яде се, че ушите ти плющят. Месото става като масло, топи се“, хвали се Андрей Слабаков.

 

А певицата Есил Дюран пък винаги смайва гостите си със своята чудна рецепта за агнешко със зехтин и чесън . Тайната й е, че оставя месото да се маринова за цели десет часа.

„Правим си паста от зехтин, чесън, много джоджен и черен пипер. После овалваме хубаво месото в нея и оставяме да се маринова на спокойствие за поне 10 часа. После го слагаме в тавичка от йенско стъкло с капак, а на дъното сипваме малко водичка“, обяснява Есил Дюран.

Допълва, че се пече на бавен огън като от време на време се наблюдава и се обръща месото. След като е почти готово, в тавичката се слагат нарязани на дълго едри картофи, поръсва се с малко сол и черен пипер и се добавя и 400 грама почистен спанак.

„Допича се така и се поднася на трапезата. Идея си нямате каква е разкошотия“, казва изпълнителката.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft