Когато имате у дома малко кайма, а ви се хапват сочни кюфтета , или пък сте пред заплата и средствата са кът, тази рецепта за антикризисни кюфтета ще ви дойде дюшеш! Приготвят се за нула време, евтини са, а са много, много вкусни и супер хрупкави. Ето рецептата за любимите на всички антикризисни хрупкави кюфтета :
Антикризисни кюфтета
Продукти:
700 гр.
1 глава лук
3 яйца
200 гр. мляно месо (свинска кайма)
2 скилидки чесън
30 гр. масло
3 с.л. олио
сол на вкус
лют пипер на вкус
зелени подправки на вкус
галета - 1 чаша
Приготвяне:
Обелете картофите и сварете в подсолена вода. Изцедете и ги пасирайте. Ако е необходимо, добавете сол и черен пипер. Отделете жълтъците от две яйца и ги смесете добре с картофите. Оставете сместа да се охлади.
Докато кашата се охлажда, пригответе пълнежа. Нарежете обеления лук на малки кубчета. Обелете чесъна, смачкайте го през пресата.
Задушете лука до прозрачност в малко олио, добавете счукания чесън и малко брашно.
Сложете каймата в тигана. Накълцайте ситно зелените подправки и също ги добавете в тигана. Задушете до готовност.
В отделен съд разбийте останалите 2 белтъка и 1 яйце. Добавете брашното и отново разбийте добре.
От картофеното пюре гребнете с лъжица и оформете кюфте. Направете вдлъбнатина. Поставете месния пълнеж и отново оформете кюфте.
Потопете всяко кюфте в разбитите яйца и галетата.
Изпържете ги от всички страни в предварително загрято олио (с малко масло).
Поднесете готовите кюфтета горещи със заквасена сметана.
Да ви е сладко!