Антипасто с гъби и домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Антипасто с гъби и домати
Антипасто с гъби и домати
admin
Добавена от: admin
13348
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 супена лъжица зехтин
5 ч. чаши гъби (нарязани на филийки)
2 супени лъжици лимонов сок
1/2 ч. чаша нарязан лук
2 големи скилидки чесън (накълцани)
1 дафинов лист
риган
мащерка
черен пипер
щипка лют червен пипер
1 консерва (610 мл.) домати (нарязани)
2 супени лъжици червен винен оцет
щипка захар
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
сол

В тиган загрейте зехтина на умерена температура; пържете гъбите 7-10 мин. или докато водата им се намали. Прецедете, като запазите течността. В купа смесете гъбите с лимоновия сок и оставете настрана. В тигана прибавете лука, чесъна и 2 супени лъжици от течността на гъбите; пържете на умерена температура 3-5 мин. или докато омекнат. Прибавете дафиновият лист, ригана, мащерката, черния пипер и лютия червен пипер. Пържете, като бъркате 1 мин. Прибавете доматите, останалата течност от гъбите, оцета и захарта; оставете да заврат. Намалете котлона, покрийте с капак и варете 25 мин. Махнете капака и увеличете температурата до умерена; варете още 2 мин. или докато течността се намали наполовина. Махнете дафиновия лист. Прибавете доматената смес и магданоза към гъбите, като бъркате, за да се смесят добре. Подправете със сол на вкус. Оставете да престои в хладилника 5 дни. Сервирайте със стайна температура. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft