1 кг чорбаджийски чушки
4 кг червени чушки
2 кг домати
2 гл. чесън на скилидки
2 вр. нарязан магданоз
Марината:
2 ч.ч. оцет
2 ч.ч. олио
2 ч.ч. захар
4 с.л. сол
Чорбаджийските чушки се почистват от семето и се нарязват сурови на парчета. Червените чушки се изпичат, обелват и също се нарязват на парчета. Доматите се обелват и също се нарязват на дребни парчета. Смесват се продуктите за маринатата - 2 ч.ч. оцет, 2 ч.ч. олио, 2 ч.ч. захар, 4 с.л. сол и се слагат да заврат. Най-напред в сместа се прибавят чорбаджийските чушки, 5 мин. след тях - печените чушки и след още 5 мин- доматите. Цялата смес ври още 10 мин. Сваля се от огъня, прибавят се 2 гл. чесън на скилидки и 2 вр. нарязан магданоз, насипва се в буркани и се стерилизира 10 мин.