6 половинки от пилешки гърди
няколко стръка зелен лук
200 гр скълцан спанак
3 скилидки чесън
400 гр гъби
2 моркова
сухи хлебни трохи, настърган кашкавал - за панировката
сол и черен пипер на вкус
1-2 ч.ч. червено вино
олио за пърженето
Начукайте гърдите и ги посолете на вкус със сол и черен пипер. Поставете ги в подходящ съд, залейте с червеното вино и оставете в хладилник за около 3 часа. В загрят тиган с малко мазнина изпържете последователно нарязания зелен лук, скълцания спанак с настъргания чесън, нарязаните на филийки гъби и ситно нарязаните моркови. Доливайте мазнина между продуктите, ако е необходимо. С получената смес напълнете филетата, прегънете ги и прикрепете отвора с клечки за зъби. Посолете месото на вкус, след което панирайте в смес от хлебните трохи и кашкавала. Изпържете ги в добре загрято олио на не много силен котлон от всички страни. Поднесете с картофено пюре, варени зеленчуци и пр.