Арабска баница - нещо като крем пита и чийзкейк, но в пъти по-вкусна и от двете!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Арабска баница - нещо като крем пита и чийзкейк, но в пъти по-вкусна и от двете!
Арабска баница - нещо като крем пита и чийзкейк, но в пъти по-вкусна и от двете!
90641
Арабска баница - нещо като крем пита и чийзкейк, но в пъти по-вкусна и от двете!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Авторът на рецептата я е нарекъл с интересното име Арабска баница . Ако се чудите кое й е по-особеното, веднага ще ви кажем: кремообразна, като чийзкейк, но още по-вкусна! Две смеси, тесто и крем, се приготвят много бързо, слагат се една в друга и се изпичат, така че за по-малко от час се получава много нежен и пухкав сладкиш, който се топи в устата. Ето какво ви трябва за този уникален арабски десерт :

Арабска баница

Продукти: 

  • 2 яйца
  • 180 г захар
  • щипка сол
  • 3 с.
л. заквасена сметана/гъсто кисело мляко
  • 600 г брашно
  • 1,5 ч. л. бакпулвер
  • 180 г разтопено масло
  • 700 г крема сирене или безсолена извара
  • 3 яйца
  • щипка сол
  • 150 гр. заквасена сметана/гъсто кисело мляко
  • 300 гр. захар
  • Приготвяне: 

    В купа се разбиват на ръка яйцата със захарта и щипка сол. След това добавете заквасената сметана, а след като сместа стане гладка, добавете пресятото брашно и бакпулвера.

    Разбъркайте с лъжица или шпатула и когато брашното поеме течността, добавете разтопеното масло. Всичко се разбърква до получаване на компактна, равномерна смес без брашнени бучки (меси се на ръка).

    тесто кремпита

    Оставете тестото покрито да почине, докато приготвите крема. В по-дълбока купа изсипете крема сиренето/изварата, добавете яйцата, щипка сол, заквасената сметана и захарта, след което разбийте добре с блендер до получаване на гладък крем.

    крем за кремпита

    Вземете тава или средно голяма форма, намажете добре с масло и изсипете вътре първото тесто. С помощта на дланите си го разпределете равномерно по дъното и стените на тавата.

    Изсипете втория крем в средата и заравнете. 

    арабски сладкиш

    Пече се 35 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Оставете изпечения сладкиш да се охлади напълно, преди да го нарежете и сервирате. 

    арабска баница

    арабска баница парче

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft