Арабска млечна баница- ориенталската сладост, направена просто, а вкусът и е извън измеримото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Арабска млечна баница- ориенталската сладост, направена просто, а вкусът и е извън измеримото
Арабска млечна баница- ориенталската сладост, направена просто, а вкусът и е извън измеримото
45440
Арабска млечна баница- ориенталската сладост, направена просто, а вкусът и е извън измеримото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Млечният пай на пръв поглед е лесен за приготвяне, но далеч не е тривиален на вкус. Тази ориенталска сладост е направена просто, без никакви специални трикове, а резултатът е извън похвалата! С такъв сладък шедьовър можете да зарадвате гостите и да изненадате семейството.

Днес ви каним да изпечете млечна арабска баница - толкова сочен сладкиш със сироп, че е трудно да повярвате как обикновеният пандишпан може да поеме толкова много течност.

 

Съставки

Яйце 4 бр

Захар 260 гр

Грис 4 с.л. 

Пшенично брашно 6 с.л. 

Нишесте 1 супена лъжица

Бакпулвер 2 ч.ч.

Мляко 6 чаши

Ванилова захар 1 ч.л.

Масло 1 супена лъжица 

Бадемови листенца 70 g

 

Подготовка

Включете фурната да загрява до 180 градуса. Разбийте яйцата с миксер с 3 с.л. захар за около 5 минути, докато се образува лека пухкава маса


Добавете гриста, 4 с.л. брашно с връх, бакпулвер и внимателно разбъркайте с шпатула отдолу нагоре. Изсипете сместа в намазнена тава и печете на средната решетка на фурната за 25 минути до златисто- кафяво.

Докато блатът се пече, пригответе кисненето. Загрейте 1 чаша прясно мляко със 110 г захар и ванилия. Отстранете от огъня, добавете 2 чаши студено мляко, разбъркайте. Изсипете равномерно върху блата


Сложете 2 с.л. брашно и нишесте в голяма купа, изсипете 1 чаша студено мляко и разбъркайте, за да избегнете бучки. Загрейте 2 други чаши мляко с ванилия, 3 с.л. захар и 1 с.л. масло, изсипете млякото с нишесте и гответе до плътност


Изсипете горещият крем върху блата и оставете да се охлади. Запечете бадемовите люспи в сух тиган до светлокафяво и поръсете върху тортата.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft