АРАБСКА ТОРТА: Без бисквити и без печене, това е най-вкусното нещо, което ще опитате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
АРАБСКА ТОРТА: Без бисквити и без печене, това е най-вкусното нещо, което ще опитате
АРАБСКА ТОРТА: Без бисквити и без печене, това е най-вкусното нещо, което ще опитате
142803
АРАБСКА ТОРТА: Без бисквити и без печене, това е най-вкусното нещо, което ще опитате
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бърз сладкиш , който се приготвя за 10 минути. Много лесен и простичък за приготвяне, а ще ви изненада с мекота и вкус. Ще се насладите на всяка хапка, която буквално се топи в устата ви. Тортата е много кремообразна и си заслужава всяка минута усилия. Ето съставките за този нежен и кремообразен Арабски десерт :

Арабска торта без печене

Продукти: 

бял хляб

500 мл прясно мляко (2 чаши)

1 пак.

пудинг карамел на прах

250 г крема сирене (Филаделфия)

100 мл кондензирано мляко

50 мл обикновено мляко

карамел за украса (по избор) 

Приготвяне: 

Вземете 5-6 филийки обикновен хляб (може и бриош/франзела/кифли) и отрежете краищата, които можете да запазите за украса по-късно. В обикновен стъклен съд наредете парчетата и ги разпределете по дъното (в съда, в който смятате да приготвяте тортата).

филии хляб

хляб във форма

Може да разрежете кифлите, за да завършите цялото ястие, на няколко части. Отделно в тенджерка се слагат 500 мл прясно мляко и веднага се добавя пудингът карамел. Разбъркайте с тел и варете, докато пудингът се сгъсти (средно течен), без да е прекалено гъст.

пудинг карамел

С пудинга залейте филиите/кифлите, които сте наредили една върху друга във формата. След това съдът се прибира в хладилника да се охлади, докато приготвите втория крем: сложете крема сиренето Филаделфия в купа, добавете кондензираното мляко, 50 мл обикновено мляко и разбийте, докато сместа се обедини на хубав крем.

маскарпоне

пухкав крем

Кремът трябва да стане плътен, след което се нанася върху попилите пудинга филийки и се заглажда добре с шпатула. Десертът се прибира в хладилник да се охлади поне 3-4 часа, след което по желание може да се украси с ивици карамел. 

арабска торта с карамел

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft