АРАБСКИ ПАЛАЧИНКИ с банан и мая - нежни, крехки и с вкус, който се помни дълго!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
АРАБСКИ ПАЛАЧИНКИ с банан и мая - нежни, крехки и с вкус, който се помни дълго!
АРАБСКИ ПАЛАЧИНКИ с банан и мая - нежни, крехки и с вкус, който се помни дълго!
6117
АРАБСКИ ПАЛАЧИНКИ с банан и мая - нежни, крехки и с вкус, който се помни дълго!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези палачинки веднага ще Ви спечелят с вкуса си. За приготвянето им са ви нужни банани, яйца, мая и малко брашно, а аз ги намазах с крем, наредих една върху друга, и се получи много вкусен и ефектен сладкиш. Всички харесаха вида и вкуса! Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие уникалните Арабски палачинки :

Арабски палачинки с банан и мая

ПРОДУКТИ за тестото: 

  • 3 банана
  • 2 яйца
  • 3 супени лъжици захар (или на вкус)
  • 1 щипка сол
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 супена лъжица суха мая
  • 200 мл топла вода
  • 260 г брашно

ЗА КРЕМА: 

  • 500 г крема сирене
  • 200 г масло
  • 380 г кондензирано мляко
  • горски плодове за украса

ПРИГОТВЯНЕ: 

Намачкайте бананите с вилица или блендер до гладко пюре. Добавете две яйца, захар и щипка сол, хладкото мляко и сухата мая. Разбийте добре, докато всички съставки станат гладки.

смес за палачинки

Добавете горещата вода, разбъркайте, след което постепенно добавете брашното. Разбийте на ръка с бъркалка или с миксер, както ви е по-лесно. Трябва да се получи гладка смес без бучки.

палачинкова смес

брашно в тестото

Покрива се със стреч-прозрачно фолио и се оставя на топло за половин час, за да се активира маята и да втаса. След изминалото време тестото трябва да е втасало и да е увеличило обема си.

гладко тесто

втасало тесто палачинки

Разбъркайте малко сместа и можете да започнете да печете палачинките. Покрийте с тънък слой от сместа тигана, в който ще пържите палачинките, и го загрейте на умерена температура.

тесто арабски палачинки

палачинки чугунен тиган

Печете ги както обикновени палачинки: изсипете с черпак в загрятия тиган, разпределете тестото по цялата повърхност и печете за няколко минути до златисто. След това внимателно го обърнете и запечете за още малко от другата страна.

запечена палачинка

Наредете изпечените палачинки една върху друга. Можете да ги поднесете веднага, поръсени с малко пудра захар, кленов сироп, мед и ядки, сметана, сладко или каквото искате. 

А може и да ги сглобите като торта, като помежду им намажете от крема, приготвен от смесените продукти (изброени по-горе в рецептата).

палачинки със сметана

торта от палачинки

Да ви е сладко)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft