Арабски питки
22 Декември 2011
60807
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. топла вода със захарта и се оставя да втасва за 10 минути.
Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче, в него се изсипва разтворената мая, налива се 1 ч. ч. топла вода и се замесва тесто.
Меси се върху набрашнен плот, докато се получи жилаво и гладко тесто, което се връща в купата, покрива се с фолио и се оставя да втасва 2–3 часа.
Тестото се разделя на малки топки, поставят се в тава и се оставят да втасват още 10 минути.
Топките се разточват на питки и се оставят още 10 минути да втасват.
Пекат се 4–5 минути в набрашнена тава в загрята до 240 градуса фурна. Може да ги съхранявате в хладилник или фризер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари