Арабски питки тесто лесна рецепта от студент от Сирия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Арабски питки тесто лесна рецепта от студент от Сирия
Арабски питки тесто лесна рецепта от студент от Сирия
16928
Арабски питки тесто лесна рецепта от студент от Сирия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за тестото ми беше показана от познат студент от Сирия. Удоволствие е да се готви с него! Печенето винаги се превръща във вкусно предизвикателство.

В този случай тестото може да се приготви за бъдеща употреба, да се замразява и да се ползва, когато искате да се поглезите с домашните си ориенталски сладкиши.

При арабското тесто процесът на готвене е различен и заготовките са направени на порции.

Много е удобно: каквото ви трябва да се пече, толкова заготовки правите.

Арабски сладкиши

СЪСТАВКИ

1 кг пшенично брашно

2 яйца

300 г разтопено масло

2 ч. л. сол

400 мл вода

ПОДГОТОВКА

Пресейте брашното, добавете сол, разбъркайте. Направете кладенче в брашното, счупете яйцата там, изсипете  течността маслото и топлата вода. Замесете тестото (не трябва да се слепва). Покрийте с кърпа и оставете за 2 часа.

Вземете тестото, разделете го на 3 равни части, оформете “салами” и нарежете всичко на 10 части.


Разточете всяко парче с размер на чиния. Едната част на листовете щедро се намазва с масло. Сгънете тортата на половина и сложете на чиния. Направете същото и с другите питки. Покрийте тестото с влажна кърпа и оставете за 30 минути.

Всеки лист  се разтяга в противоположни посоки. Получената лента се навива. Поставете ролките в контейнер и ги оставете във фризера.

Ако е необходимо, извадете тестото от фризера (за предпочитане предишната нощ) и го преместете на долния рафт на хладилника. В случай на спешност тестото може да се размразява при стайна температура: след около час можете да започнете да печете.

Можете да си направите сладки кексчета, леки закуски , пълнени с пилешко месо от такова универсално тесто ... Обадете се на приятелите си и ги зарадвайте. И не забравяйте да споделите рецептата!

Втората рецепта е без яйца за традиционни арабски питки за дюнери

2 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. вода
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
1 с. л. олио  

Начин на приготвяне:

--Брашното се пресява и към него се добавят маята, солта и олиото.

--Замесва се тесто (за около 15 минути), покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 минути. 

--След това тестото се разделя на 8 топки, които също се оставят да втасат за около 1 час, докато бухнат. 

--Разточват се на тънка кора, върху набрашнена повърхност. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft