Арабски пудинг с ядки
22 Декември 2011
3420
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат през марля. Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при постоянно бъркане до получаването на гъста кашица. Жълтъците се разбиват със 100 г захар. Смесват се студеното мляко с брашното и останалата захар. Тази смес се налива в жълтъците. На тих огън се вари до кремообразно състояние, като се разбърква постоянно. Сипва се лешниковото тесто в купа и се оставя в хладилник. Когато леко застине, се полива с приготвения крем. Украсява се с печени фъстъци и лешници.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари