Ако искате нещо ново и интересно, тогава непременно отделете време да направите този вкусен арабски сладкиш . Приготвя се много просто, но се получава невероятна нежна вкусоти. Всеки ще хареса уникалния му вкус на мляко. Продуктите са прости и достъпни, а ориенталският сладкиш е достоен за всеки скъп гостенин. Ето и рецептата за този арабски сладкиш с млечен сироп .
Арабски сладкиш с млечен сироп
Продукти:
260 г захар
1 с.л. нишесте
4 яйца
2 ч.л. бакпулвер
4 с.л. супени грис
1 с.л.
6 чаши прясно мляко
6 с.л. брашно
1 ч.л. ванилова захар
70 г бадемови люспи
Приготвяне:
Веднага включете фурната на 180 °, за да се загрее.
Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете в тях 3 супени лъжици захар и разбийте с миксер за пет минути. Трябва да получите лека пухкава маса.
След това изсипете гриса, 4 супени лъжици брашно (с качул) и разбъркайте с помощта на шпатула с движения отдолу-нагоре.
Изсипете тестото във форма, която преди това трябва да бъде намазана с масло. Сложете във фурната за 25 минути. Сладкишът трябва да добие златист цвят.
През това време пригответе сиропа. Изсипете една чаша мляко в тенджера, добавете 110 г обикновена захар и цялата ванилия. Сложете на огъня и загрейте сместа. След това изсипете още две чаши студено мляко, разбъркайте и залейте със сиропа готовия сладкиш.
Сега пригответе крема. В голям съд изсипете 2 супени лъжици брашно, нишестето, добавете 1 чаша студено мляко и разбъркайте до гладка смес - трябва да няма бучки.
Останалите две чаши мляко сварете с 3 супени лъжици захар, щипка ванилия и 1 супена лъжица масло. Сместа трябва да стане гъста.
Залейте сладкиша с горещия крем, щом попие сиропа.
На сух тиган запечете бадемите до кафеникав оттенък и поръсете с тях сладкиша.
Поставете сладкиша в хладилник за няколко часа, като го покриете с фолио.