Бадемите се бланшират за кратко във вряща вода, след което се обелват от люспата. Заедно с гриса се запичат на фурна, докато станат златисто-розови на цвят. Млякото се слага в тенджерка заедно със захарта, маслото и прахчетата ванилия. Щом сместа заври, към нея се прибавя запеченият грис при непрекъснато бъркане. Бъркането продължава, докато течността се поеме напълно от гриса. Добавят се по-голяма част от бадемите. Тенджерката се покрива с кърпа и захлупва с капак. Щом изстине напълно, сместа се изсипва върху поднос и се поднася поръсена с канела (по желание) и украсена с останалите бадеми и орехите. По желание може да насипете готовата халва във формички, като притискате плътно, след което да ги обърнете на индивидуални порции върху десертни чинийки.
Арменска халва
13 Ноември 2013
24992
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари