Навън е топло и на никой не му се ядат тежки манджи, затова имаме една страхотна идея за вас за лятото .За такива случаи трябва да имате тази отлична рецепта от домати по ярменски- бърза, лесна и много вкусна
съставки
вода 1 л
сол 55 g
магданоз на вкус
копър на вкус
кориандър на вкус
домат 6–8 бр.
чесън 3 скилидки
Черен пипер (смлян) на вкус
Червен пипер по вкус
подготовка
Измийте и изсушете доматите, направете дълбоко кръстосани срезове в тях.
Измийте, изсушете и нарежете подправките, разбъркайте ги с чесъна, прекаран през пресата. Напълнете доматите със сместа.
Пригответе саламурата: напълните съда с вода, добавете сол, лют пипер, сварете сместа за няколко минути и я оставете да изстине.
Поставете доматите в дълбока купа и покрийте със студената марината и оставете на топло място в продължение на три дни.
Преди сервиране на домати на масата, ние препоръчваме да ги охладите малко. В идеалния случай това предястие се съчетава с печено месо, картофени гарнитури и зърнени храни. Доматите по арменски могат да намеря място на всяка маса, уверете се лично в това и не забравяйте да кажете на приятелите си за тази прекрасна рецепта!