Ароматен и полезен чай, който ще възстанови силите ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Ароматен и полезен чай, който ще възстанови силите ви
9080
Снимков материал: pixabay.com
Ароматен и полезен чай, който ще възстанови силите ви

В тези зимни дни най-добре може да се поддържаме с топла с чаша вкусен чай . Любителите на чай, които са готови да изпробват всички нови вкусове, сигурно с удоволствие ще приложат тази рецепта, която ви разкриваме. Става дума за чай, който най-много се пие в африканските и азиатските страни, със специфичен вкус, който му придава подправката какуле или "кардамон".

Кардамонът е подправка , която произхожда от Близкия изток, Северна Африка и Скандинавия. Има три вида кардамон зелен, черен и Мадагаскарски кардамон . Най-добре е да се купи кардамон, когато е още на парчета и в обвивката си. Може да се купи и като семена, но и голяма част от неговите качества и вкус се губят.

Кардамонът има силен, уникален и сладък вкус и е малко ароматен. Предлага се през цялата година и е една от най-скъпите подправки заради, но от друга страна, за да се постигне вкуса са необходими много малки количества.

В някои страни хората дъвчат семената, вместо дъвка, но и като лекарство за венците и предпазване на зъбите от инфекции. Тази подправка е добра превенция, но и лекарство за гърло , възпаление на белите дробове , туберкулоза, възпаление на клепачите, както и храносмилателни разстройства. Използва се и като средство за навлизане на кемен в бъбреците и жлъчката. Тази подправка се използва в много страни като съставка в традиционната медицина. Традиционна китайска медицина използва като лекарство за стомашни проблеми, дизентерия, запек и други проблеми при храносмилането.

Той е често срещана съставка в индийската кухня, но и в скандинавските кухня, като се поставя в финландския сладък хляб. В Близкия изток се смесва с кафеени зърна, мелят се и се използва за приготвяне на кафе. В Южна Азия зеления кардамон се използва за приготвяне на сладкиши, както и в чаят о нмеласа. Използва се и като гарнитура за басмати ориз.

Черен чай с кардамон

Рецепта за три чаши:

-3 чаши вода 
-3 чашки мляко 
-10  парчета кардамон (едно може да съдържа до 20 малки семки) 

-2 -3 филтър пакетчета черен чай 
-1 равна лъжичка сух смлян джинджифил 
- ¼ пръчка канела

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft