Ароматен конфитюр от моркови
22 Декември 2011
26591
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
моркови – 1 кг.
захар – 1 1/2 кг.
лимони – 4 бр.
лимонова кора
портокали – 3 бр.
портокалова кора
Почиствате морковите и ги нарязвате на тънки, дълги около 3 см. лентички.
В плитка тенджера от емайл или неръждаема стомана поставяте един слой лентички от морковите.
Поръсвате със захар, лимонов сок, лимонена кора, портокалов сок и портокалова кора.
По този начин нареждате оставащите продукти като накрая трябва най - отгоре да е захарта.
Доливате вода, така че съвсем леко да покрие продуктите и слагате похлупака.
Вари се при температура 160 - 180 градуса за около 4 часа.
Когато точката на желиране е достигната, изсипвате мармалада в предварително затоплени бурканчета и веднага затваряте.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари