1 с.л. зехтин
1 глава лук, обелена и нарязана
2 скилидки чесън, обелени и смлени
1½ ч.л. кимион
1 стрък целина, нарязан на кубчета
2 моркова, нарязани на кубчета или кръгчета
1 червена чушка, без семената и нарязана на кубчета
1 люта чушка, почистена и нарязана
2 чаши сварени зърна черен боб (а може и от консерва - добре отцеден)
4 чаши зеленчуков или пилешки бульон
1 ч.л. морска сол
¼ чаша накълцан пресен кориандър
За царевичните крутони:
предварително сварен качамак
кокосово масло
морска сол
В дълбок съд загрейте зехтина и задушете в него лука, чесъна и кимиона за 1-2 минути. Добавете морковите, целината, чушките, черния боб и бульона. Възварете сместа, добавете морската сол и покрийте съда. Оставете да къкри на бавен огън за 7-10 минути. Накрая прибавете към супата кориандъра.
Насипете готовата супа в купички и поднесете с царевични крутони.
За крутоните: студеният качамак нарежете на кубчета с размер около 2 см. и ги запържете в кокосовото масло до златисто-кафяво и докато станат хрупкави. Отцедете ги от излишната мазнина върху хартиени салфетки. Подправете крутоните с морска сол.