Ароматна питка

вход през zajenata.bg
Ароматна питка
admin
Добавена от: admin
9954
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
1/2 чаша топло прясно мляко
1/2 чаша газирана вода
1/4 чаша олио
1 чаена лъжичка суха мая
по 1 лъжичка сол и захар
4 чаши брашно
За покритие:
3 супени лъжици олио
3 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжичка сол
2 скилидки пресован чесън
2 скилидки нарязан чесън
на вкус - розмарин или копър

(1 чаша = 240 милилитра) 
От посочените продукти замесете тесто - не използвайте наведнъж цялото брашно, понякога е необходимо повече, а понякога - по-малко от посоченото количество. Трябва да получите меко тесто. Покрийте и оставете да втаса, така че да удвои обема си. Втасалото тесто разделете на 6 части, всяка част разточете до дебелина от 1 см. Всяка кора намажете с олио, поставете една върху друга - навийте на руло, а след това под формата на охлюв. Така получената форма разточете на кора от около 2-3 см. Така получената питка поставете в намазнена и покрита с хартия за печене тава, леко намажете с олио и оставете отново да втаса. След като втаса, поставете питката да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20-25 мин. Изпечената питка съвсем леко напръскайте с вода (или намажете с четка), покрийте за 1-2 минути, след това намажете с предварително приготвената глазура от смесените два вида мазнина, сол, пресования и нарязания чесън, овкусена с малко розмарин (копър).
  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft