За тестото:
3 чаши брашно
1 чаша топла вода
2 1/4 чаена лъжичка суха мая
1 супена лъжица захар или мед
2 чаени лъжички сол
2 супени лъжици зехтин или обикновено олио
1 супена лъжица счукан чесън
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
За покритието:
35-40 гр. меко масло или маргарин
5-6 скилидки пресован чесън
2-3 супени лъжици нарязан магданоз
1/2 чаша настъргано сирене моцарела
1/2 чаша пармезан
Разтворете маята с част от хладката вода, захарта или меда. Оставете да се захване и шупне - около 5 -10 мин. В съда, в който ще месите, поставете първо 2 чаши брашно, добавете солта и черния пипер, чесъна и разбъркайте. Прибавете шупналата мая и добавяйте постепенно от водата, като замесвате тесто. Трябва да се получи хубаво за работа тесто, което да не залепва за ръцете и да е гладко. Третата чаша брашно добавяйте постепенно, докато достигнете желания резултат. Накрая доомесете тестото с олиото. Оставете го съвсем за кратко да почине. Разделете го на части с размер по желание и оформете от тестото пици.
С предварително приготвената смес от масло, чесън и магданоз се намазва тестото. Отгоре се слага моцарелата и се поръсва пармезанът.
Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса. След като пиците са изпечени, се изваждат, нарязват се на едри парчета и се поднасят топли!