750 г смес пресни горски гъби
2 глави кромид лук
100 г кисели краставички
100 г бекон
1/2 ч л прясна мащерка
1/2 ч л млян кимион
1 с л брашно
1 л зеленчуков или пилешки бульон
300 г картофи
1 с л захар
2 с л винен оцет
2 с л олио
2 дафинови листа
5 зърна черен пипер
сол
смлян черен пипер
Гъбите се почистват и нарязват. Лукът се почиства и се нарязва на дребно. Беконът и краставиците се нарязват на ситно. В тенджерата се сгорещяват 2 с л олио. Изпържва се беконът до златист цвят. Прибавят се гъбите, лукът и краставиците. Всичко се задушава за 3-4 минути. Поръсват се с брашното и ароматните подправки (мащерка и кимион). Сипва се горещ бульон и супата се кипва. Вари се на тих огън 30 минути. В това време картофите се почистват и се нарязват на дребни кубчета. Изсипват се в супата. Супата се вари до готовността на картофите. В края на варенето се сипват оцетът, захарта, черният пипер и солта. Супата се поръсва със ситно нарязан магданоз преди сервирането.